Praktijk van Bergeijk

Remedial teaching & huiswerkbegeleiding

Werkwijze

Kan uw kind een duwtje in de rug gebruiken op gebied van taal/lezen, spelling, rekenen of huiswerk?

Praktijk van Bergeijk kan u helpen, lees hieronder waarom, en hiernaast hoe ik te werk ga.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw kind problemen ervaart op 1 of meerdere van deze vakgebieden op school.

In sommige gevallen is er sprake van een relatief kleine achterstand op een bepaald vakgebied. Deze hiaten in leerstof kunnen vaak makkelijk worden weggewerkt.

In andere gevallen is het zo dat deze achterstand groter is of zich op meerdere vakgebieden voor doet. Belangrijk is het dan om uit te zoeken waarom het kind leerproblemen ervaart. Soms liggen sociaal-emotionele problemen ten grondslag hieraan, in andere gevallen is er sprake van een tekort aan structurele vaardigheden of capaciteiten. In dat geval kan er gekeken worden waar nog aan gewerkt kan worden.

Ook moet er met het kind gekeken worden welke aanpassingen er gedaan kunnen worden zodat hij/zij het leren als prettig blijft ervaren. Dit geldt ook voor kinderen met gedragsproblemen. Zij moeten leren omgaan met hun eigen gedrag zodat ze meer grip krijgen op hun sociale omgeving.

Ook zien we in het onderwijs in toenemende mate kinderen met faalangst, motivatie- en concentratieproblemen. Vaak is er een relatie met het leren of de leerstof te vinden. Ook hierin kan Praktijk van Bergeijk ondersteuning geven.

 

Mocht u een ander geval hebben, of van mening zijn dat er andere problemen bij uw kind aanwezig zijn, lees dan alsnog het stappenplan hiernaast grondig door. Er zijn altijd oplossingen, ik sta u graag te woord om uw kind te helpen.

Intake
Om een goed beeld te krijgen van de hulpvraag en beginsituatie van het kind start ik met de verzameling van informatie. Graag wil ik van u weten welke problemen er spelen en hoe lang deze er al zijn. De intake is gratis en kan in de praktijk of bij u thuis gebeuren.

Onderzoek
Om met de begeleiding te kunnen starten is het nodig om een duidelijk beeld te bepalen van de hiaten in leerstof en de oorzaak van de problemen. In bijna alle gevallen begin ik daarom met de afname van toetsen. Vaak is het handig om ook de gegevens van de school te hebben.

Handelingsplan
Als duidelijk is waar de problemen precies zitten en waar aan gewerkt kan gaan worden bespreek ik dit met u. De duur, het doel en de inhoud van de behandeling leg ik vast in een handelingsplan. Dit plan bespreek ik met u voor we met de begeleiding starten.

Uitvoering
In het handelingsplan hebben we afspraken gemaakt over de verwachte aantal sessies. Dit is meestal zo’n 12 sessies. Het kind komt op de afgesproken dag en tijd naar de praktijk. We oefenen 45 minuten.

Contact
Wat we hebben gedaan wordt opgeschreven in een heen- en weerschriftje of map. Hebt u vragen over de begeleiding en wil u die liever niet stellen in het schriftje kunt u mailen of bellen tijdens het telefonisch spreekuur op woensdag tussen 19:00uur en 20:00uur.

Het is erg belangrijk om de begeleiding goed aan te laten sluiten bij wat er op school gebeurd. Daarom heb ik vaak regelmatig telefonisch of via de email contact met de school van uw kind. Indien nodig maak ik verslaglegging voor school of andere instanties. Ook komt het voor dat ik aanwezig ben bij gesprekken op school.

Eindgesprek
Aan het einde van het handelingsplan worden er vaak nieuwe toetsen afgenomen. Het plan wordt geëvalueerd en ik maak een afspraak om de evaluatie met u te bespreken. We bespreken dan of de begeleiding wordt stopgezet of doorgaat.

Praktijk informatie

Drs. Petra van Bergeijk

Grotestraat 41

4264 RJ  Veen

 

Tel: 06-51646475

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


·          Remedial teaching

·          Huiswerkbegeleiding


Voor leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.


 Praktijklocaties

  Wijk en Aalburg:

  Azaleastraat 26N

  (Zorgplein Maaswaarden)

 

  Veen:

  Grotestraat 41

  (Praktijk aan huis)

Social media

Beheer

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden.